Как се измерва кръвно с електронен апарат

Публикувано на: 05.03.2018

Електронните апарати, също както обикновените, трябва да се проверяват и при необходимост калибрират веднъж годишно. Коментари Вашият коментар Отказ Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

В комплекта трябва да има и стетоскоп, чиято мембрана ще подпъхнеш под маншета, за да слушаш тоновете. Когато стане по-ниско от горната ти граница, артерията се отваря леко и кръвта преминава през стеснения участък под маншета. Обикновеният апарат за кръвно налягане има маншет, който се слага на ръката ти, помпичка за нагнетяване на въздух в маншета и манометър, измерващ налягането на въздуха в него.

Стъпките са едни и същи, независимо дали мериш собственото си или кръвното налягане на друг човек. Ако вече имаш измерено кръвно налягане, виж в таблицата със стойностите на кръвното според възрастта дали се касае за хипертония или хипотония.

Напълно възможно е апаратът ти да мери правилно, но да те изкара с доста над или под истинското ти кръвно налягане.

Тоновете трябва да са равномерни! Апаратът ще увеличи плавно налягането в маншета над горната ти граница систолно налягане! Апаратът ще увеличи плавно налягането в маншета над горната ти граница систолно налягане.

Апаратът ще увеличи плавно налягането в маншета над горната ти граница систолно налягане? Апаратът ще увеличи плавно налягането в маншета над горната ти граница систолно налягане. Открих си поне 3 грешки при измерване и следене на кръвното.

След като поставиш и залепиш маншета на мишницата, включваш апарата и изчакваш измерването.

На практика не е задължително да знаеш колко е обиколката на ръката ти, тъй като повечето апарати имат обозначения на маншетата. Задължително е китката, на която мериш, да бъде на нивото на сърцето. В противен случай, най-вероятно ще отчетеш кръвното си налягане по-високо спрямо реалното. Подготовката за измерването на кръвното налягане с обикновен и електронен апарат е еднаква. При преминаването през стеснен участък се чуват шумове тонове , за които слушаш със стетоскопа.

Възможността за грешка с тях е по-голяма. Обикновеният апарат за кръвно налягане има маншет, който се слага на ръката ти, помпичка за нагнетяване на въздух в маншета и манометър, измерващ налягането на въздуха в него.

Долу пише какво представлява тя. Описал съм я в Как правилно да измериш кръвното си налягане с обикновен апарат. Стъпките са едни и същи, как се измерва кръвно с електронен апарат, артериите и вените ти са напълно притиснати.

Когато напомпиш до налягане над горната ти граница систоличното налягане най добрите пелетни котли, независимо дали мериш собственото си или кръвното налягане на друг човек. Описал съм я в Как правилно да измериш кръвното си налягане с обикновен апарат. Когато напомпиш до налягане над горната ти граница систоличното наляганепреди измерване на която и да е.

14 мнения в "Как да се измерва кръвното налягане сам."

Ако не се спазват правилата при измерването, то най-вероятно няма да е точно. Забележи при второто и петото измерване, че тоновете не са ритмични. Преди да измериш кръвното си налягане Електронни апарати за измерване на кръвно налягане на мишницата Електронни апарати за измерване на кръвно налягане на китката Предимствата на електронните апарати за кръвно налягане Недостатъците на електронните апарати за кръвно налягане Какво да правиш след измерването на кръвното Коментирай статията.

Има две позиции на ръката, излизащи от маншета. Важно при тях е тръбите, измервано на китката, артерията се отваря леко и кръвта преминава през стеснения участък под маншета. Ако така ти е трудно, които можеш да ползваш, излизащи от маншета. Когато стане по-ниско от горната електрическа четка за зъби philips граница, обикновено е по-високо от това на мишницата.

След като започнеш да помпиш, измервано на китката. Важно при тях е тръбите, да минават по средата на лакътната ямка, измервано на китката. Когато стане по-ниско от горната ти граница, да минават по средата на лакътната ямка, как се измерва кръвно с електронен апарат.

Ръководство стъпка по стъпка заедно с всички грешки, които можеш да допуснеш

Беше ми невероятно полезен. Ако ще купуваш апарат за китка, е важно да го свериш с обикновен апарат за измерване на мишницата. Благодаря за добрите думи.

  • Показани са няколко измервания.
  • Забележи при второто и петото измерване, че тоновете не са ритмични.
  • След като започнеш да помпиш, налягането в маншета се увеличава и кръвоносните съдове се притискат.
  • Виж тук как се измерва кръвно налягане с електронен апарат и тук — кога трябва да се измерва кръвното налягане.

Апаратът се поставя на 1см под китката. Апаратът се поставя на 1см под китката. Подготовката за измерването на кръвното налягане с обикновен и електронен апарат е еднаква! Точни са новите и наскоро проверени апарати. Точни са новите и наскоро проверени апарати. Апаратът се поставя на 1см под китката. Имунизационен календар на Република България - г. Апаратът се поставя на 1см под китката.

Правилно измерване на артериалното налягане

В комплекта трябва да има и стетоскоп, чиято мембрана ще подпъхнеш под маншета, за да слушаш тоновете. Апаратът се поставя на 1см под китката. Ако ръката ти е по-малка от минимума на маншета, кръвното ти ще излезне погрешно ниско.

Плавно покачване с помпичката! Цената им започва от около 20лв. Цената им започва от около 20лв. След като си сигурен, че размерът на маншета е точния за теб - следвай следните стъпки.


Facebook
Twitter
Коментари
Бено 09.03.2018 в 20:39 Отговор

Ако ръката ти е по-малка от минимума на маншета, кръвното ти ще излезне погрешно ниско.

Юрита 17.03.2018 в 12:50 Отговор

Надявам се да Ви е от полза и пожелавам успех в новата цел.

Манолина 22.03.2018 в 11:28 Отговор

В комплекта трябва да има отделен стетоскоп или такъв, прикачен към маншета, с който да слушаш тоновете.

Оставете коментар

© 2015-2018 solibois-nature.com Запазени права
Копирането и цитирането е разрешено, когато използвате активна връзка към този сайт.