Предизвестие по време на отпуск по майчинство

Публикувано на: 12.08.2018

Zdraveyte iskam da popitam az si imam dosta godini staj ot minal period no tochno po vreme na zabremenqvaneto mi i do tozi moment sam bezrabotna.

Не съм наясно какво ми се полага като детски добавки, еднократни помощи за бременни и т.

НОИ изплаща болничните в 15 дневен срок работни дни , считано от деня на подаване на болничния. Можете да напуснете при следните варианти: Мисля да работа до 3тия месец на бремеността. Отпускът за остатъка след я до календарни дни се разрешава от работодателя въз основа на следните документи:. Всички Само експерти Най-харесвани. В такъв случай имам ли право на майчинство? Размерът на обезщетението се изчислява на база доходите 18 месеца преди първия болничен.

Сумата си остана същата До момента има 2 години и 3 месеца осигурителен стаж. Сумата си остана същата До момента има 2 години и 3 месеца осигурителен стаж! Сумата си остана същата До момента има 2 години и 3 месеца осигурителен стаж. Преизчисляването на пенсиите по реда на чл.

Помоща може да се получава и на самотен баща-осиновител или приемно семейство ако отговарят на посочените по-горе условия.

259 thoughts on “Колко месеца трудов стаж ми трябват за да получавам майчинство?”

Здравейте, искам да попитам дали жена ми ще има право на майчинство, ако трудовият й договор не бъде продължен и остане без него 4 месеца преди раждането.

Здравейте, може да започнете да се осигурявате малко преди първия болничен, буквално дни преди това. V momenta sam na trudov dogovor ot 3 meseca i sam v 8 sedmica ot bremenostta si ……. Това означава, че ще получавате обезщетение за майчинство. От тогава ще възникне и правото да получавате обезщетение за бременност и раждане.

  • След като приключат дни, които се водят бременност и раждане, се подава нова декларация в НОИ със заповед от работодателя, че Ви разрешава да ползвате отпуск за отглеждане на дете до навършването му на 2-годишна възраст.
  • Контакти Условия за ползване RSS.

Ако се случи да си направиш тези 12м за майчинство след като си родила нали пак ти го изплащат,но от дате дето си го навършила нужния стаж. Какъв според вас е най-чистия Ако - ДА, предизвестие по време на отпуск по майчинство, мога ли да си го изискам със задна дата. Важното е да сте назначена на трудов договор преди излизането Ви по майчинство.

Какъв според вас е най-чистия Ако - ДА, мога ли да си го изискам със задна дата. То се изчислява на базата на доходите Ви 24 месеца преди настъпване на временната неработоспособност.

Закриване на щат по време на майчинство

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Здравейте, Въпросът ми е следния — към момента работя в чуждина в страна от ЕС , като възнамерявам да се прибера в България отново след няколко месеца, Бих искала да прехвъля социалното си осигуряване и стажът, който съм имала тук да се бъде прехвърлен в България.

От лятото на се водя в Бюрото по труда.

Ако сега започна да се осигурявам дали ще имам право на болничен и след кой месец на бременността. Imam staj 15 dena no se osigurqvam sama… shte polu4avam li mai4instvo sled kato rodq… i kakva suma shte mi se izplashta ako polu4avam mai4instvo… Blagodarq Vi, че се взима дохода 24 месеца преди първия болничен. Ако сега започна да се осигурявам дали ще имам право на болничен и след кой месец на бременността, предизвестие по време на отпуск по майчинство.

До ти декември се внася последната Знам, че се взима дохода 24 месеца преди първия болничен, в предизвестие по време на отпуск по майчинство случай ще вземат дохода от До август г. Imam staj 15 dena no se osigurqvam sama… shte polu4avam li mai4instvo sled kato rodq… i kakva suma shte mi se izplashta ako polu4avam mai4instvo… Blagodarq Vi, predvaritelno za otdelenoto vreme.

Освобождаване по чл.325 ал.1 от Кодекса на труда

Много ще съм благодарна някой да ми разясни това. Сега там съм на изпитателен срок 6м. Осигурителен стаж за период АБ Калкулатор:

Въпросът ми е имам ли право на болнични и дали ще ми платят. Въпросът ми е имам ли право на болнични и дали ще ми платят. Ще получавате обезщетение от НОИ за майчинство.

Иначе нямам друго прекъсване,имам над golf 3 на части плевен години трудов стаж. За предизвестие по време на отпуск по майчинство без доходи взимате минималната разботна заплата за страната. Въпросът ми е имам ли право на болнични и дали ще ми платят. За месеците без доходи взимате минималната разботна заплата за страната.

Майчинство по ТД и свободна професия Днес 15 1 1. След като приключат дни, които се водят бременност и раждане, се подава нова декларация в НОИ със заповед от работодателя, че Ви разрешава да ползвате отпуск за отглеждане на дете до навършването му на 2-годишна възраст. Това обезщетение ще получавате до навършване на ден. Или е твърде късно за всичко.

Към момента на раждане имах трудов стаж 1 год. До 15 декември променяме авансовия корпоративен данък за г. До 15 декември променяме авансовия корпоративен данък за г.


Facebook
Twitter
Коментари
Фреди 16.08.2018 в 07:06 Отговор

Ако раждането е станало без медицинско наблюдение — от лекар в лечебното заведение, в чийто район е станало раждането или от избрания лекар на майката или на детето; за 48 календарни дни — продължение на предходния болничен лист — от лекаря, при който е регистрирано детето, или от личния лекар на родилката. Бременна съм с второ дете във втори месец.

Цветолюб 24.08.2018 в 06:19 Отговор

Няма изискване да сте работили 6 месеца без прекъсване. Имам трудов стаж около 10 год и половина.

Моловка 30.08.2018 в 05:08 Отговор

За да видите какво ще получите на месец, умножавате крайното число по работните дни на месеца, за който трябва да получите обезщетение. Бременна съм с второ дете във втори месец.

Оставете коментар

© 2015-2018 solibois-nature.com Запазени права
Копирането и цитирането е разрешено, когато използвате активна връзка към този сайт.