Обща теория на правото конспект

Публикувано на: 07.06.2018

Правен статут на субекта на правото. Основни видове правни норми.

Return to Обща теория на правото. Активна творческа роля на правото в обществото. Структура на правната норма Система на правото - понятие, критерии Структура на правомерното юридическо действие.

Държавата като особен субект на правото. Система на правото - понятие, критерии. Правосубектност на физическото лице. Система на правото - понятие, критерии.

Венелин Ганев, Обща теория на правото, т. Форум за правна теория Skip to content. Тълкуването в правото - понятие, основания.
  • Източници на правото - обща характеристика. Действия по прилагане на правото.
  • Влизане в сила и действие на нормативните актове.

Основни видове юридическа санкция. Масовите договори, нормаитвните съглашения и вътрешните регламенти на корпораитвните сдужения като източници на правото. Държавна принуда и правна принуда. Правни отношения - обща характеристика И в двата учебника материалът е доста ясно обособен на раздели, така че вече си остава въпрос на чисто лична преценка и възприятие да видиш по кой от двата начина материалът ти е по-лесно "смилаем".

Основни видове юридически факти Субективна страна на правонарушението.

Понятие за правна норма. Видове тълкуване според субектите, обща теория на правото конспект го извършват? Основни същностни характеристики на писаното право.

Видове тълкуване според субектите, които го извършват. Изпитът минава супер лесно - дори и да не знаеш нищо то есть да си пълен идиот ти пишат 6 и ти дават близалка като поощрителна награда.

E-mail или потребителско име

Времето като юридически факт. Правната норма в нормативно регулиране на обществото. Връзка между субективното право и юридическото задължение.

Влизане в сила на юридическите актове. Георги Бойчев, Правова държава, Правова държава. Георги Бойчев, Правова държава, С. Влизане в сила на юридическите актове.

Структура на правната норма. Право и духовен живот на обществото.

Право лекции

Държавата като особен субект на правото. Функции на юридическата отговорност Юридически актове - понятие и видове. Функции на юридическата отговорност. Основни направления и етапи в развитието на теорията на естественото право теологично, рационално, теорията за вродените права на човека.

Многоаспектна същност на правото. Право и духовен живот на обществото. Защита на субективното право. Многоаспектна същност на правото. Право и духовен живот на обществото. Многоаспектна същност на правото. Място на ОТП сред другите науки! Система на международното публично право. Място на ОТП сред другите науки.

Правни преумции и фикции. Правосубектност на физическото лице. Who is online Users browsing this forum:

Влизане в сила и действие на нормативните актове. Влизане в сила и действие на нормативните актове.


Facebook
Twitter
Коментари
Спасена 10.06.2018 в 19:15 Отговор

Основни елементи на системата на правото. Етапи на правотворческия процес

Драгостина 20.06.2018 в 05:14 Отговор

Международните организации като субекти на правото. Институциалният подход при определяне съдържанието на Общата теория на правото.

Венка 20.06.2018 в 17:49 Отговор

Субетивна страна на правонарушението. Основни видове правни предписания

Оставете коментар

© 2015-2018 solibois-nature.com Запазени права
Копирането и цитирането е разрешено, когато използвате активна връзка към този сайт.