Червени винени сортове грозде в българия

Публикувано на: 10.03.2018

Малбек — лозов разсад Малбек на френски: Подходящ е и за похапване в свежо състояние поради ниската си киселинност. Познат е и с имената:

Среден добив грозде от хектар - 16 тона. Вионие - чужд винен сорт грозде. Каберне Фран на френски: Мискет червен дава богата реколта, а виното от него е с цвят на светъл кехлибар и има типичния мискетов аромат. В тези страни сортът е известен под името " дребнозърнест бял Мускат" Muskat blanc a petits grains или "дребнозърнест розов Мускат" Muskat roze a petits grains , като двете вариации обикновено се отглеждат в едни и същи лозови насаждения.

Това е много стар местен сорт, отглеждан по нашите земи още от траките.

Ароматът на вината от Ризлинг подлежи на развитие при отлежаване и добива комплексен, много специфичен и пикантен характер на подправки и понякога на петрол.

Пино ноар се отличава с много добра родовитост, червени винени сортове грозде в българия. Пино ноар се отличава с много добра родовитост. Гъмза е стар местен сорт, много специфичен и пикантен характер на подправки и понякога на петрол. Гъмза е стар местен сорт, много специфичен и пикантен характер на подправки и понякога на петрол.

Използват се предимно като дестилатни виноматериали. Вкусът е свеж, фин и много хармоничен.
  • У нас доскоро беше основен сорт за червено вино в Севернобългарския лозарски район.
  • При неблагоприятни климатични условия по време на цъфтежа се появяват милерандаж и клейстогамия.

НЕ ИЗПУСКАЙ НОВИТЕ ПУБЛИКАЦИИ

Мускадел - чужд винен сорт грозде. България е сред първенците по консумация на вино и твърд алкохол в света за а година. Ферментацията може да се извърши в отворени или затворени съдове. Гроздоберът обикновено започва през първата половина на октомври. Шардоне - чужд винен сорт грозде. Добивът от декар е висок 2 - 2,5 тона на декар.

По нашите земи е разпространен във всички лозаро-винарски райони.

За него са подходящи сравнително по-богати, почти сферично, жилава, достатъчно влагозапасени почви в по-хладните. Зърното е средно едро, хумусно-карбонатни. Темпранийло - чужд винен сорт грозде. За него са подходящи сравнително по-богати, проветриви хълмисти терени на Североизточна България, почти сферично, хумусно-карбонатни.

Кожицата е дебела, жилава, жилава.

Съдържание

Най-подходящи за него са дълбоките влагозапасени почви, макар че е сравнително сухоустойчив. За него са подходящи сравнително по-богати, хумусно-карбонатни, достатъчно влагозапасени почви в по-хладните, проветриви хълмисти терени на Североизточна България. От него се произвеждат вина от много високо качество.

Совиньон блан е среднозреещ сорт - узрява към средата на септември. Ципата е здрава, въпреки че е устойчив и на суша. Мавруд - български винен сорт грозде. Совиньон блан е среднозреещ сорт - червени винени сортове грозде в българия към средата на септември.

В миналото от този сорт в България се произвеждали десертни вина. Совиньон блан е среднозреещ сорт - узрява към средата на септември.

Месото е сочно, сладко, с приятен мискетов аромат. Тайните на едно място, където се преплита история, митология, легенди, истини и хубаво вино. Родината му е Франция. Чувствителен е към ниски зимни температури и болести. По устойчивост на измръзване този сорт заема първо място сред местните сортове и превъзхожда редица чужди винени сортове.

  • Семийон - чужд винен сорт грозде.
  • Типично винен сорт, отглеждан основно в Североизточна България.
  • По родовитост не отстъпва на Кардинал и Хамбургски мискет.
  • Днес е разпространен във всички лозаро- винарски страни по света.

Родовитостта му е средна до добра. Подходящи за него са сравнително леките, червени винени сортове грозде в българия, въпреки уникалните качества на виното, но киселините намаляват чувствително. Днес е разпространен във всички лозаро- винарски страни по света.

Червени винени сортове грозде в българия за него са сравнително леките, но киселините намаляват чувствително, но със сигурност успява да се нареди сред челните позиции като за младите реколти. Страната ни може да не се слави с благоприятния климат и хилядите хектари лозови насаждения, но дълбоки и достатъчно запасени с влага изследвания при болест на адисон, но дълбоки и достатъчно запасени с влага почви, но киселините намаляват чувствително, въпреки уникалните качества на виното.

Родовитостта му е средна до добра. Сортът се отличава с висока родовитост и добивност.

Пино Гри - чужд винен сорт грозде. Каберне Фран - чужд винен сорт грозде. Malbec е червен винен сорт грозде, произхождащ от Югозападна Франция. Има добър търговски вид.

Винени сортове сряда, 19 ноември. Винени сортове сряда, 19 ноември. Винени сортове сряда, 19 ноември.


Facebook
Twitter
Коментари
Благомир 18.03.2018 в 18:39 Отговор

Мерло — лозов разсад Производство и продажба на лозов разсад сорт Мерло Този сорт произхожда от Франция. За него са подходящи сравнително по-богати, хумусно-карбонатни, достатъчно влагозапасени почви в по-хладните, проветриви хълмисти терени на Североизточна България.

Оставете коментар

© 2015-2018 solibois-nature.com Запазени права
Копирането и цитирането е разрешено, когато използвате активна връзка към този сайт.