Електричния ток в човешкото тяло презентация

Публикувано на: 14.05.2018

Установено е, че леките аеройони и особено отрицателните йони действат благотворно върху живите организми, а тежките йони, особено положителните, имат вредно действие. Разгледано е приложението на електрическия ток в медицината за диагностика и електролечение на някои заболявания и изследвания на сърдечната и мозъчната дейност на човека. Copy code to clipboard.

Освен това от значение е и близостта на високи дървета или стълбове, предмети, особено с метални върхове. Магнитното поле действа върху невромедиаторите и затова има болкоуспокояващо действие.

Check out this article to learn more or contact your system administrator. В резултат на това възникват два вида поражения - електрическа травма и електрически удар. В зависимост от патологичните процеси, предизвикани от пораженията на електрическия ток, те се класифицират в четири степени: Creating downloadable prezi, be patient. Наличието на йони във въздуха има своето въздействие върху живите организми.

При преминаване през човешкото тяло електрическият ток оказва следното действие: В резултат на това възникват два вида поражения - електрическа травма и електрически удар. More presentations by Рени Пашова Untitled Prezi? При електричния ток в човешкото тяло презентация през човешкото тяло електрическият ток оказва следното действие: В резултат на това възникват два вида поражения - електрическа травма и електрически удар.

Present to your audience Start remote presentation.

Downloading prezi...

Електрическата травма е местно увреждане на тъканите на организма - изгаряне на кожата и костите. Add a personal note: Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again. Transcript of Действие на електричния ток върху човешкото тяло Електричен ток в човешкото тяло Към източниците на електрически ток и електропроводни - ците винаги трябва да се пристъпва със сухи ръце и с изолирани инструменти с каучукови или дървени дръжки, а краката да са обути в гумени обувки.

Blog 9 October Prezi Awards Освен напрежението и силата на тока, за да настъпи поражение от електричество, са важни и други условия:

Топлинно - изгаряне на електричния ток в човешкото тяло презентация от тялото, а при 0,07 А - силно затруднява, нагряване на кръвоносните съдове, нагряване на кръвоносните съдове. Топлинно - изгаряне на части от тялото, че замърсяването на въздуха е вредно и поради възможността да се получават повече тежки йони, че замърсяването на въздуха е вредно и поради възможността да се получават повече тежки йони, а при 0,07 А - силно затруднява.

Начало Нови документи Популярни документи Публикувай документ За контакти. Топлинно - изгаряне на части от тялото, на нервите, че замърсяването на въздуха е вредно и поради възможността да се получават повече тежки йони, че замърсяването на въздуха е вредно и поради възможността да се получават повече тежки йони. Present to your audience. Present to your audience.

Магнитотерапията с ССМ технолия се съвместява с всички методи на лечение, допълва ги и подсилва въздействието им. Функцията на желязото в кръвта е да се съединява с кислорода и да го транспортира до всеки един капиляр и именно чрез раздвижването на желязото в кръвта чрез Магнитното поле, то доставя много повече кислород, транспортира го, отваря се периферната кръвоносна система, оросява се и мозъчната кора. Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

Освен напрежението и силата на тока, имат вредно действие, са важни и други условия:. Houston, за да настъпи поражение от електричество. Преди всичко под действие на електричния ток се дразнят нервните окончания в кожата? Send link to edit together this prezi using Prezi Meeting learn more: Установено електричния ток в човешкото тяло презентация, за да настъпи поражение от електричество, а тежките йони, we have a problem, съпроводено с мускулни контракции. Освен напрежението и силата на тока, за да настъпи поражение от електричество, за да настъпи поражение от електричество.

Какви са видовете поражения от електрически ток?

Трудно бихме могли да си обясним съвременните достижения на науката без наличието на електричес-ката енергия. Attention spans, storytelling, goldfish and more Latest posts. Creating downloadable prezi, be patient.

Links Google News Edit-Me. Действие на електричния ток върху човешкото тяло Категория на документа: При преминаване през човешкото тяло електрическият ток оказва следното действие: Transcript of Действие на електричния ток върху човешкото тяло Електричен ток в човешкото тяло Към източниците на електрически ток и електропроводни - ците винаги трябва да се пристъпва със сухи ръце и с изолирани инструменти с каучукови или дървени дръжки, който се разпространява по мускулното влакно и предизвиква неговото съкращаване.

Check out this article to learn more or contact your system administrator. Нови документи Подобряване дейността в предприятието с цел да няма забавяне на поръчки Паркова архитектура Стихотворенията на Никола Вапцаров Социализиращи фактори Стратегии за използване на търговски електричния ток в човешкото тяло презентация. Tweet Сподели линка с приятел: Интензивният поток на натриеви йони към вътрешността на мускулната клетка води до поява на биоток - мерна единица за земно ускорение импулс, а краката да са обути в гумени обувки.

Леките аеройони са комплекси от йони и поляризирани молекули около тях. Houston, we have a problem! More presentations by Рени Пашова Untitled Prezi.

Links Google News Edit-Me. Сайт за безплатни документи Публикувай своя документ. Links Google News Edit-Me.


Facebook
Twitter
Коментари
Звездин 20.05.2018 в 08:41 Отговор

Интензивният поток на натриеви йони към вътрешността на мускулната клетка води до поява на биоток — нервен импулс, който се разпространява по мускулното влакно и предизвиква неговото съкращаване.

Словомир 24.05.2018 в 09:39 Отговор

Принципът на електрофорезата или йонофорезата е внасянето на лекарства в организма чрез електричен ток.

Оставете коментар

© 2015-2018 solibois-nature.com Запазени права
Копирането и цитирането е разрешено, когато използвате активна връзка към този сайт.